Bitkilər

zoğal
zoğal

Zoğalın faydaları



Zoğal ağacı həm kol və həm də ağac şəklində olur.
Meyvəsinin rəngi qırmızıdır, dadı isə turş və bir qədər şirindir. Zoğal ağacı təxminən 300 il ömür sürür. Milli.Az modern.az-a istinadən xəbər verir ki, bu meyvənin tərkibində dəmir, kalsium, fol turşusu, C, B2, B1, E vitamini var. Bu dadlı meyvənin kalorisi azdır. Bu meyvənin tərkibində 17% anti-oksidan var ki, çox sayda xəstəliklərə müqavimət göstərər.
Zoğal xərçənglə mübarizə aparar
Zoğal ağciyər, bağırsaq xərçənginin qarşısını alar və xərçəng hüceyrələrinin artmasının qarşısını alar. Bu meyvədən kamil şəkildə bəhrələnsək, xərçəng xəstəliyindən uzaq olarıq. Zoğal ürək xəstəliklərinə qarşı faydalıdır
Zoğal elə bir meyvədir ki, ürək xəstəliklərinin qarşısını alır. Zoğalın tərkibində olan anti-oksidanlar adətən qara rəngli tərəvəzlərin və meyvələrin tərkibində olan anti-oksidandır. Bu anti-oksidanlar həmin xəstəliklərin yaranmasının qarşısını alır.
Zoğal sidik yollarının infeksiyası və böyrək daşları üçün faydalıdır
Zoğal sidik yollarının infeksiyasını aradan qaldırmağa yardım edər. Səbəbi budur ki, zoğal sidiyi turşuya çevirir və əks bakteriyası olan hyuburik turşusuna çevirir. Bu maddə ancaq zoğalda olur. Bakteriyaların bir-birinə yapışmasının qarşısını alar və infeksiyanı aradan qaldırır. Başqa sözlə desək, zoğal bakteriyanın bədəndən çıxmasına səbəb olar və onu artmağa qoymaz. Zoğal böyrək daşları üçün də faydalıdır. Zoğalın turşuya çevirmək xasiyyəti daşları əridər və bakteriyaların böyrəyin divarlarına yapışmasına mane olar.
Zoğal çəkini azaldar
Zoğal çəkini azaldar. Bədəndəki insulinin miqdarını tənzim edər. Bu maddə bədəndə toplanan piyləri əridər. Bundan başqa bədəndə toplanmış zəhərli maddələri xaric edər.
Zoğal ishalı aradan qaldırar
Zoğal bədəndə infeksiyanın aradan qalxmasına yardım edər. Zoğal ishalı yaxşılaşdırar. Bir xörək qaşığı zoğalı bir stəkan suda qarışdırıb, 15 dəqiqə qaynadın. 15 dəqiqə dəm almaq üçün buraxın. İki gün ondan için və ishala yardım edər.
Qaynaq:  http://news.milli.az/society/259257.html


Bitki dərmanları öldürə bilər

Britaniyadakı London Kral Kollecinin (Kings College London) alimləri bitkilərdən hazırlanan dərman preparatları ilə bağlı indiyədək aparılmış bütün tədqiqatlar və komponentləri bir araya gətiriblər.  Voa News-a istinadən bildirir ki, belə dərmanların bəzən ən ağır, təhlükəli xəstəlikləri yaratdığı sübut edilib. Alimlərin fikrincə, onların apardıqları araşdırmanın nəticələri xalq təbabətinə üstünlük verən insanlarla yanaşı, bitkilərdən hazırlanmış dərman preparatlarının satışını tənzimləyən məmurlara həyacan siqnalı olmalıdır.
1990-cı illərin əvvəllərində Belçikada böyrək xəstəliyi tüğyan edirdi.
Qurbanlar isə arıqlamaq üçün vasitələr təklif edən klinikanın həkimlərinin reseptlərində y
bitki
azdıqları, Çində hazırlanmış bitki preparatlarını qəbul edən xanımlar idi. Həmin preparatlar arsitolohiya bitkisindən hazırlanmışdı. Bu preparatdan dəri xəstəlikləri və oynaqlardakı ağrıların müalicəsi zaman istifadə olunur.
Bitkinin tərkibindəki turşu böyrəklərdə problemlər yaradır, çünki DNT-yə “bağlanır” və fəsadlara səbəb olur. Turşunun maksimal konsentrasiya olduğu yerlərdə isə xərçəng xəstəliyi yarana bilər. Bu səbəbdən də həmin preparatı qəbul edən qadınlarda əsasən böyrək və sidik yolu xərçəngi yaranmışdı.
ABŞ və Avropa Birliyi belə preparatları yasaqlamağa hazırlaşır.
Çünki bitki əsasında hazırlanmış dərmanlar böyrəklərdə ağır fəsadlara səbəb olur, dializ və hətta köçürməyə ehtiyac yaradır.
Milli.Az
Xəbərin mənbəyi: Herbal Medicines Linked to Kidney Disease
Qaynaq:  http://news.milli.az/health/176595.html





Quru paxla,noxud yeyin ürəyinizi qoruyun

bilirsinizmi?
bilirsinizmi?
Havaların dəyişkən olduğu bu günlərdə ürəyi qorumanın yolu paxlalılardan keçir. Qışda enerji ala bilməyən bədəninizə quru paxla və noxudla zənginləşdirin. Qışda enerjinin düşdüyü, immunitetin azaldığı bədən xəstəliklərə məğlub olur. Xüsusilə infarkt riskinin artdığı bu dövrdə itirdiyimiz enerjini geri qazanmanın yolu isə yenə bəslənmədir. Xüsusilə səhərlər naharımızı tam və enerji verəcək şəkildə etməliyik. Diyet edərkən nahar göz ardı edilsə səhv olar. Nahar enerjisi yüksək və zülalla zəngin, lakin nişastadan kasıb olmalıdır. Bu bizi soyuqdəymə və qrip kimi xəstəliklərdən və bunların ürəyə zərərlərindən də qoruyar.

Qaynaq: http://ucnoqta.az/?p=46138



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder